Agriplanter

Agriplant is een Belgisch innovatief familiebedrijf actief in het ontwerp, de productie en de verkoop van hoogwaardige en betrouwbare automatische groenteplantmachines.

De ‘Agriplanter’  is een volautomatische plantmachine met hoge capaciteit voor het uitplanten van diverse tray-en kluitplanten. Agriplant helpt  zo uw arbeidskosten aanzienlijk te verminderen en uw opbrengst te verhogen.

Ontwerp

Alle machines worden volledig binnenshuis ontwikkeld en uitgetekend. Agriplant NV beschikt over de nodige software en eigen engineering om elk onderdeel van de machine professioneel en in 3D uit te tekenen.

Onze engineeringafdeling staat niet alleen in voor het concept en ontwerp maar wordt ook betrokken bij de montage en uiteindelijke oplevering van de plantmachines. Dit resulteert in een praktijkgerichte en efficiënte aanpak.

Zo staat Agriplant steeds garant voor kwaliteit, ervaring en doorgedreven innovatie.

Atelier

We werken samen met hoogwaardige toeleveringsbedrijven die onze onderdelen snel en adequaat aanleveren.

De assemblage en kwaliteitscontrole gebeurt steeds door ons eigen dynamisch team van ervaren specialisten.

Opstart en dienst na verkoop

Agriplant staat erop om een uitgebreide service te verlenen, dit zowel bij de opstart als bij de dienst na verkoop.

U kan rekenen op ons eigen gedreven team van medewerkers. Daarnaast heeft Agriplant ook een uitgebreid dealernetwerk in tal van landen en dit wereldwijd. Aarzel niet om contact met ons op nemen zodat we u kunnen doorverwijzen naar uw dichtstbijzijnde dealer.

Hoe werkt het?

De transplanter zorgt voor een constante flow van planten. De robot haalt de planten uit de tray en legt deze af op het “sensorhead”. Deze bestaat uit een transportband met een selector. De selector zorgt ervoor dat de lege kluitjes naar beneden vallen en dat er enkel kluitjes met planten doorgaan naar de egelbanden. Deze verticale banden transporteren de planten van het sensorhead naar het plantelement. De rubberen schijven van het plantelement draaien de planten in de goede richting. Op deze wijze worden de planten op een correcte diepte geplaatst in de voor. Het aandrukken van de voor gebeurt door aandrukwielen. Deze druk is traploos regelbaar ‘on the go’. Dit alles zorgt voor een optimale en snelle weggroei van de jonge planten.